opc_loader

K1 (Kaldnes) | 50 liter


Verwachte levertijd:
1 - 3 werkdagen (Direct uit voorraad leverbaar)

64,95
x
Beschrijving

Kaldnes K1 is ontworpen in de vorm van een wiel en heeft een licht drijvend vermogen. Dit laat een kleine hoeveelheid water door de media in het filter vat stromen. Deze stroming wordt gemaakt door een luchtpomp, m.b.v. luchtstenen of andere luchtuitstromers.

De werking
Rijping van de Kaldnes bio-media is belangrijk omdat zo op een natuurlijke manier een gevoelig ecosysteem wordt ontwikkeld voor de bacteriën die betrokken zijn bij het nitrificatie proces.
Kaldnes media heeft het maximale actieve oppervlakte beschikbaar voor de bacteriën om te koloniseren, meer dan elke andere vorm van statische media. Het is dit proces dat schadelijke ammoniak en nitriet uit het water verwijdert.

Wat is het verschil met andere media
Zoals de Kaldnes media binnen het filter beweegt, worden de oude dode bacteriën aan de buitenzijde verdreven. Dit maakt ruimte voor de nieuwe, jongere en zicht zwaarder voedende bacteriën om zich snel te koloniseren. Binnen het 'wiel' is een beschermd oppervlak waardoor bacterie kolonies hun natuurlijke levenscyclus, van rijping, sterven om vervolgens als brandstof te dienen tijdens de laatste nirificatie-cyclus. Kaldnes is ontworpen als best mogelijke leefomgeving voor zowel jonge als volwassen productieve bacteriekolonies.

Wat wordt bedoeld met 'zelf schoonmaken'?
In tegenstelling tot schuim, matten, of andere vormen van statische filtratie, is de Kaldnes K1 media ontworpen om zich vrij te kunnen verplaatsen binnen uw filter. De constante chaotische beweging van de lucht van uw luchtpomp, veroorzaakt een zelfreinigende eigenschap van de media en vereist dus geen verder onderhoud. Dit maakt het een zeef effectief filter, zonder de verstoring van periodieke reiniging, waardoor het onnodige verlies van bacteriën in de filter wordt voorkomen. 50 liter K1 media zal zorgdragen voor maximaal 250 gram voedsel per dag.

- Kaldnes K1 wordt geleverd in zakken van 50 liter
- 50 liter Kaldnes kan 250 gram voer per dag afbreken
- Bij 1% voer per dag is dit gebaseerd op 25 kg vis
- Wilt u later de capaciteit verhogen dan kunt u simpel volstaan met het toevoegen van meer Kaldnes.
- Voor een optimale werking moet de hoeveelheid Kaldnes 30% tot 67% van de waterinhoud van uw vat zijn
- Gemiddeld wordt vaak 50% aangehouden

Winkelwagen
Betrouwbaarheid gegarandeerd

Op basis van +8000 reviews

Gastenboek
Errald Hooper 
Ik had een tuinkast besteld en deze werd...
Joke Kramer 
Zaterdag 8-05-2021 heb ik een houtentuin...
Sven Lauwers 
Goede service maandag besteld ,dinsdag...
Jaap Hoeve ten 
Vrijdag een pomp besteld, zaterdag in...
Laatst bekeken items