opc_loader

Waterontharder NW-SOFT-2 | 2.000 liter per uur


Verwachte levertijd: 1 - 5 werkdagen

377,95
Beschrijving

Met deze volautomatische waterontharder is het water altijd ontkalkt en zacht.

De bediening is heel eenvoudig. Stel enkel de hardheid van het water in op het display en de automatische regeling zorgt voor de rest. Geschikt voor gebruik in de keuken en badkamer, maar ook als waterdispenser in grote bedrijven voor gebruik in de kantine. Ook in de aquaristiek is het systeem volledig inzetbaar voor het behandelen van water.

De voordelen van het gebruik van zacht water liggen voor de hand. Het bereiden van warme dranken gaat veel gemakkelijker en ook het drinken van en douchen met zacht water is gezonder. Bovendien gaan huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers en wasmachines veel langer mee omdat de vorming van kalk tot een minimum wordt beperkt.

Het water wordt door middel van ionenuitwisseling onthard. De uitwisseling van ionen wordt door een speciale hars bereikt. Deze hars is zo gestructureerd dat het calcium- en magnesiumionen absorbeert (wat dus eigenlijk overeenkomt met kalk in water) en natriumionen in het water achterlaat. De hardheid van het water neemt daardoor af, zonder dat dit invloed heeft op de oorspronkelijke pH-waarde.

Een ander groot voordeel van dit systeem is de automatische regeneratie van het reservehars. Door de toevoer van zout kan het toestel de aan het hars gebonden magnesium- en calciumionen tijdens het geplande regeneratieproces weer uitwisselen tegen natriumionen en zo de “kalkaanslag” uit het systeem spoelen. Zo krijgt het hars zijn oorspronkelijke capaciteit terug en kan het verder worden ingezet. In het systeem hoeft uitsluitend normaal zout bijgevuld te worden en het hars zelf blijft nagenoeg onderhoudsvrij.

Het systeem is zelfreinigend, hetgeen wordt gerealiseerd door elektrolyse van de waterige zoutoplossing welke aan een lage spanning wordt blootgesteld. De chloor die tijdens het proces in kleine hoeveelheden vrijkomt, zorgt voor de reiniging, zodat het waterreservoir niet met de hand gereinigd hoeft te worden.

Specificaties
- Debiet: maximaal 2.000 l/u
- Spanning: 230V ~ 50Hz
- Werkdruk 1,5-5 bar
- Filtertype: harsfilter / ionenwisselaar
- Stroomverbruik: 12 watt
- Maximale watertemperatuur: 39 °C
- Minimale watertemperatuur: 1 °C
- Inhoud harsreservoir: 25 liter
- Inhoud zoutoplossingsreservoir: 50 liter

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Winkelwagen
Betrouwbaarheid gegarandeerd

Op basis van +10.000 reviews
 

+3.500 reviews
 

Gastenboek
geert pieters 
ik bestelde gisteren een schitterende...
Frenk van Doesburg 
In één woord: FAN-TAS-TISCH! Reeds 8 jaar...
Patrick Feyen 
Zeer goed materiaal en goedkoop.
Erik Flach 
Had wat technische problemen met een product...
Laatst bekeken items